Volg ons:

Verpleegkundig specialisten

Annemieke Kreiter en Sylvia Schreurs zijn Verpleegkundig Specialist (VS) met als aandachts gebied de oncologie (kanker geneeskunde) in dienst van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Zij werken in die hoedanigheid voor zowel de afdeling chirurgie en interne geneeskunde. Daarnaast is Hilde Pastoors eveneens als VS werkzaam bij de afdeling chirurgie. Zij heeft als aandachtsgebied de vaatchirurgie en is daartoe speciaal opgeleid in een samenwerking tussen het SKB/MST. Gezien deze samenwerking met het MST werkt zijn met name in het SKB maar ook in het ziekenhuis te Enschede. Daarmee heeft zij een unieke positie binnen beide ziekenhuizen.

Een VS is een gespecialiseerde verpleegkundige die specifiek is opgeleid om bepaalde taken van de medisch specialist zoals een chirurg over te kunnen nemen. Zo loopt de VS een deel van de dagelijkse visites in het ziekenhuis en is zij betrokken bij de nazorg na een operatie. Ook werkt de VS op de polikliniek en geeft voorlichting over bepaalde behandelingen.

De VS maakt deel uit van het behandelteam dat rond een operatie wordt geformeerd. Zij heeft intensief overleg met de chirurg en de andere leden van het team. Samen zorgen zij ervoor dat hun patiënten voor, tijdens en na een operatie zo goed mogelijk worden behandeld en begeleid.

Silvia Schreurs
Verpleegkundig specialist Oncologie
Annemieke Kreiter
Verpleegkundig specialist Oncologie
Hilde Pastoors
Verpleegkundig specialist Vaatchirurgie
Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer