Volg ons:

Spoedeisende hulp artsen

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) treft u de arts-assistenten van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Zij werken daar onder de verantwoordelijkheid van de zogenoemde ‘poortspecialismen’: Chirurgie, Interne Geneeskunde, Cardiologie, Neurologie, etc. Daar zijn ze verantwoordelijk voor de eerste opvang en behandeling van mensen die bijvoorbeeld hun been of enkel hebben gebroken bij het sporten of een ongeluk hebben gehad. Ook patiënten met andere spoedeisende klachten worden gezien op de eerste hulp.

Arts-assistenten zijn gediplomeerde basisartsen. Ze zijn vaak in afwachting van een plek voor hunvervolgopleiding. Dat kan een vervolgopleiding zijn tot huisarts, tot chirurg of een ander medische specialisme. In de tussenliggende periode doen ze ervaring op in de patiëntenzorg. Een arts-asistent werkt altijd nauw samen met de specialist.

Wist u dat de opvang en operatieve behandeling van botbreuken in 80% van de gevallen gedaan wordt door traumachirurgen? Hieronder horen bijvoorbeeld ook de operatieve behandeling van heupbreuken en het plaatsen van een heupprothese!

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer