Volg ons:

Afdelingsverpleegkundigen

Als een patiënt zich voor een operatie meldt in het ziekenhuis, wordt hij meestal opgevangen door de verpleegkundige. De verpleegkundige legt tijdens een opnamegesprek nog eens uit wat er precies gaat gebeuren. Ook vertelt de verpleegkundige over het reilen en zeilen op de afdeling. Na de operatie speelt de verpleegkundige een belangrijke rol. Zij houdt scherp in de gaten of de patiënt goed herstelt. De verpleegkundigen van onze verpleegafdelingen zijn opgeleid in een specifiek vakgebied, zoals oncologie of vaatchirurgie.

Vertrouwd gezicht
De afdelingsverpleegkundigen zijn voor veel patiënten een vertrouwd gezicht tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Zij nemen de alledaagse paramedische zorg op zich. Zo voeren ze de controles uit van polsslag en temperatuur en dienen zij de benodigde medicatie toe. Ook helpen met de persoonlijke verzorging als de patiënt daar zelf niet toe in staat is.

Bij opnames en/of operaties die vaak ook emotioneel zwaar zijn, zoals bij de behandeling van kanker, zijn de verpleegkundigen vaak de steun en toeverlaat voor hun patiënten.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer