Volg ons:
PatiŽntervaring

'Ada Langenberg: 'Mijn open been genas, maar dat vroeg een lange adem''

"Een klein wondje op mijn rechterbeen is niet goed behandeld. Daardoor heb ik een open been gekregen. Een wond van wel 8 bij 12 cm die niet wilde genezen. De huisarts verwees me door naar de vaatpoli van het SKB. Chirurg Beuk heeft mijn bee... lees meer

Vaatspreekuur

Bij aandoeningen van de bloedvaten gaat het vaak om vernauwingen of verwijdingen van de bloedvaten. Bekende voorbeelden hiervan zijn halsslagadervernauwingen (bijvoorbeeld na een CVA), verwijding van de lichaamsslagader (aneurysma) of zogeheten etalagebenen. Deze aandoeningen worden onderzocht en behandeld op de vaatpoli. Om de beste behandeling te kunnen bieden, zijn de vaatchirurgen van het MST in Enschede aan onze vaatpoli verbonden. Zij worden gezien als een van de besten op hun vakgebied in Nederland.

Vaatchirurgie is veelal complexe zorg. Daarom werkt de vaatpoli samen met de afdeling radiologie en wondzorg, maar ook met de afdelingen cardiologie en interne geneeskunde en neurologie.

Vaatkeurmerk Hart&Vaatgroep.
Criteria voor kwalitatief goede zorg worden opgesteld door De Hart&Vaatgroep en op zijn beurt nemen zorgverzekeraars deze over als criteria voor hun verzekerden. De vaatchirurgie valt direct onder de regionale zorg die wij gezamenlijk leveren met het MST. Het streekziekenhuis mag om deze reden het samenwerkingskeurmerk, dat staat voor goede kwaliteit, namens de Hart&Vaatgroep voeren. Uw zorg voor arteriele vaatchirurgie is in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix dan ook goed geborgen!

Behandelaars
De chirurgen van de vaatpoli zijn Dr. Beuk, Dr. Geelkerken en Dr. Meerwaldt. Daarnaast zijn de Physician Assistant (PA), de Nurse Practitioner (NP), de röntgenlaborant en de wondverpleegkundige werkzaam op de vaatpoli. Bij diabetische voetenzorg is ook de gipsmeester een van de behandelaars.

Aandoeningen die veelvuldig door de vaatpoli worden gezien:

  • halsslagadervernauwingen (bijvoorbeeld na een doorgemaakt CVA);
  • lichaamsslagader verwijding (aneurysma);
  • etalagebenen (perifere arteriosclerose);
  • TOS (beklemming van de vaatzenuwstreng in de oksel;
  • Angina Abdominaal ( vernauwend vaatlijden van de darmslagaderen);
  • hulp bij mensen die nierdialyse behoeftig zijn (shunt chirurgie).


MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over onze vaatchirurgie kunt u kijken op de webpagina over vaatchirurgie van het MST. 
De kwaliteits criteria vindt u op de site van de Hart&Vaatgroep

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer