Volg ons:
PatiŽntervaring

'Martin: ''Een motorongeluk overkomt een ander, denk je.''

Iedereen die op een crossmotor stapt, weet dat het goed mis kan gaan. Maar je denkt toch altijd dat het een ander zal overkomen. Tijdens een motorrit in Brabant ben ik gevallen. Mijn linkerbovenarm was op een aantal plaatsen gebroken en het... lees meer

Traumatologie

Traumatologie wordt ook wel ongevallenchirurgie genoemd. Het is de verzamelnaam van verwondingen die door ongevallen ontstaan en waarbij vaak een operatie nodig is. Meestal gaat het daarbij om botbreuken of letsel aan inwendige organen. Ook behandeling van zogeheten ‘weke delen letsels’ vallen onder traumatologie. Daarmee wordt de behandeling van bloedingen of zwellingen van delen rond het bot bedoeld.

Na de behandeling
De traumachirurgen opereren de patiënten, maar blijven ook daarna bij de behandeling betrokken. Want goede begeleiding na de operatie is bijzonder belangrijk om na een operatie weer volledig te herstellen. Ook onze fysiotherapeuten spelen in dit herstelproces een belangrijke rol. Bij zeer ernstige of complexe trauma’s werken we zo nodig samen met een revalidatiearts.

De vakgroep heelkunde van het SKB geniet landelijke bekendheid op het gebied van arthroscopische chirurgie (kijkoperaties). Veel mensen worden voor een second opinion doorverwezen naar Winterswijk.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer