Volg ons:
PatiŽntervaring

'Ellen Rave: 'Meteen na de operatie aan mijn spatader voelde ik verschil''

Altijd als ik wat langer achter elkaar moest zitten, kreeg ik pijn in mijn linker onderbeen. Bijvoorbeeld als we op vakantie gingen met de auto of tijdens een treinreis. De pijn begon onder mijn knie en liep door tot aan mijn voet. Ik heb e... lees meer

Spataderpoli

Flebologie staat voor de behandeling van spataderen. Deze poli werkt nauw samen met de afdeling dermatologie. Hierdoor kunnen we onze patiënten de beste zorg bieden bij het behandelen van hun spataderen. Daarbij maken we gebruik van alle moderne behandelmethoden. Onze patiënten hebben uiteenlopende redenen om hun spataderen te laten verwijderen. Pijn en vermoeide benen zijn de meest voorkomende.
Alle specialismen voor de behandeling van spataderen onder één dak
Spataderen doen zich op veel verschillende manieren voor. Daarom verschilt de behandeling van patiënt tot patiënt. Sommige vormen zijn met een eenvoudige ingreep te verhelpen. Andere vormen zijn complexer van aard. In die gevallen hebben we korte lijnen met de andere specialisten binnen het ziekenhuis, zoals de cardioloog. Ook als een operatie noodzakelijk is, zijn alle disciplines - anesthesie, wondverpleging en andere specialisten - dicht in de buurt. Ook als u geen klachten heeft, maar uw spataderen gewoon niet mooi vindt, kunt u terecht bij onze poli flebologie.

Meeste spataderen zijn te behandelen met VNUS
De meeste spataderen kunnen we behandelen met de VNUS FastClosure procedure. Dit is één van de nieuwste behandelmethodes. De methode is te vergelijken met het laseren van spataderen, maar dan nauwkeuriger. De ingreep duurt meestal maar een half uur. De patiënt wordt lokaal verdoofd. Met een speciale katheter wordt de ader dichtgeschroeid. Het bloed wordt vanzelf omgeleid via gezonde aderen.

Na de ingreep heeft u als patiënt nauwelijks last van pijn en kunt u ook meteen weer op uw benen staan. Na een paar dagen mogen ook de steunkousen uit. Bijkomend voordeel is ook dat het resultaat meestal direct waarneembaar is. Zelfs bij grote, blauwe kabels op de benen, zijn deze na de operatie bijna niet meer te zien.

Andere behandelmethoden voor spataderen
Naast de VNUS procedure, kennen we bij de poli flebologie nog een viertal andere methoden om spataderen weg te halen: de crossectomie, de klassieke draadstrip, de perforantectomie en de Flebectomie volgens Müller. De gekozen methode hangt af van de aard van de spataderen. Aanvullende sclerocompressie vindt zo nodig plaats door de dermatoloog.

Behandelaars van spataderen
De chirurg van de poli flebologie is drs. Van der Vaart. Daarnaast is Physician Assistant Mw. R. Elschot speciaal opgeleid om spataderen te verwijderen. Naast de spataderpoli op het SKB houden we elke donderdagmiddag polikliniek in Gezondheidscentrum Papendiek in Groenlo.

MEER INFORMATIE
Spataderen, blijf er niet mee rondlopen

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer