Volg ons:
PatiŽntervaring

'Gerda: Je hebt maar ťťn doel: de ene stap afsluiten en de volgende halen.''

"Ruim een jaar geleden werd ik ziek. Ik viel veel af en had last van buikklachten. De huisarts stuurde me door naar het ziekenhuis voor een scopie van de dikke darm. Na een paar minuten was al duidelijk dat het mis was. Een klein stukje van... lees meer

Oncologie / GE

Er zijn bij de afdeling Chirurgie van het SKB drie chirurgen die zich in belangrijke mate bezighouden met de oncologische chirurgie (kankerchirurgie): mevrouw drs. A.Brink, drs. A.Jonk en drs. F. Slootmans. Zij worden hierbij ondersteund door de Verpleegkundig Specialisten die ook polikliniek houden en delen van de specialistische behandeling verzorgen.

De polikliniek oncologie is gespecialiseerd in de behandeling van verschillende vormen van kanker. Meestal werken de oncologisch chirurgen nauw samen met andere specialisten. Zo is er bijvoorbeeld wekelijks multidisciplinair overleg (oncologiebespreking) waarbij onder anderen specialisten van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis uit Amsterdam betrokken zijn. Voor sommige vormen van kanker kan het noodzakelijk zijn dat patiënten worden doorverwezen naar een academisch ziekenhuis of het naburige Medisch Spectrum Twente.

Sinds 13 november 2012 mag het SKB als enige ziekenhuis in de Achterhoek het TopZorg predikaat voor darmkanker voeren namens ziektenkostenverzekeraar Menzis. Het hebben van het TopZorg predikaat laat zien dat het ziekenhuis verder kijkt dan de behandeling en de mens centraal stelt door speciale aandacht te geven aan nazorg, omgeving van de patienten het geven van informatie. Daarmee zien wij ons werk op het gebied van kwaliteit in dit deelgebied extra beloond.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer