Volg ons:

Gipskamer

Op de gipskamer vindt behandeling plaats van afwijkingen of letsels aan botten, spieren, pezen, gewrichten, banen en kapsels. Meestal gaat het daarbij om een fractuur of vergroeide delen die weer in hun oorspronkelijke positie moeten worden teruggebracht.

De gipsverbandmeester is gespecialiseerd in de behandeling hiervan. Dat doet hij met behulp van verschillende technieken. Het aanleggen van een gipsverband is daar een voorbeeld van. Maar ook tapen of het aanmeten van een korset zijn technieken die hij veel gebruikt. Daarnaast vinden op de gipskamer ook controles plaats na behandeling.

Het komt voor dat patiënten de specialist tijdens hun behandeling niet persoonlijk zien. Achter de schermen is ar echter altijd contact tussen de chirurg en de gipsverbandmeester. Bij twijfel of een ander verloop wordt de specialist er altijd bij geroepen.

Diabetische voetenpoli
Ook de diabetische voetenpoli maakt deel uit van de gipskamer. Podotherapeute Suzanne Oberink werkt hierin samen met de vaatchirurgen en de gipsverbandmeesters in de behandeling van patiënten met diabetes mellitus die kampen met ulceratie. De podotherapeute verzorgt hierbij de wondverzorging en behandeling.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer