Volg ons:

'Willie Kleinlangenhorst: 'Ik kreeg meteen te horen: dat ziet er niet goed uit''

"Bij mijn zus werd borstkanker geconstateerd. Daarom heb ik me ook laten controleren. Mijn huisarts verwees me door naar chirurg Brink. Op 19 december 2012 kon ik terecht voor een mammografie en echo. Ik kreeg meteen van radioloog Wamelink te horen: "Wat ik hier zie, ziet er niet goed uit." Samen met mijn man moest ik even wachten in een aparte kamer en toen dacht ik alleen maar: "Ik wil naar huis, ik wil naar huis." Want zo'n slechte boodschap wil je gewoon niet horen. Gelukkig had ik een goed gesprek met dr. Brink en vertelde ze me wat er de komende tijd zou gaan gebeuren.

"Heb ik daar zelf ook wat over te vertellen?"
De volgende dag kon ik terecht voor nader onderzoek. En de dag erna maakten ze een MRI-scan. Heel fijn dat het allemaal zo snel ging, want er zat iets dat er niet hoorde en dat wilde ik weg hebben. Er is twee keer een bioptie gedaan. Daarover is overleg geweest met het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Daar vonden ze één van de biopties niet goed en die moest overnieuw. Uiteindelijk was het advies: de rechterborst moet eraf en voor de linker volstaat een borstbesparende operatie. "Heb ik daar zelf ook wat over te vertellen?", vroeg ik. Natuurlijk", was het antwoord, "het is uw lichaam". Ik heb gekozen om beide borsten weg te laten halen. Dat is gebeurd op 28 januari. De andere dag mocht ik al naar huis. Ik heb amper pijn gehad.

Mammapoli
Met al mijn vragen kon ik terecht bij de verpleegkundigen van de mammapoli. Bijvoorbeeld over roodheid van de wond of wondvocht. Af en toe was er te veel wondvocht en dan kon ik dezelfde dag langs komen om het weg te laten halen. Iedereen was even vriendelijk. Als ik in de wachtkamer zat, kwam er altijd wel een verpleegkundige langs die me gedag zei en vroeg: "Hoe gaat het?"

Precies twee maanden na mijn eerste bezoek, kreeg ik te horen dat ik geen chemo en bestraling nodig heb. Ik draag nu twee protheses in een speciale BH. Ook daarover kreeg ik informatie op de mammapoli. Het gaat nu goed met me en ik ben weer aan het werk."

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer