Volg ons:

'Joost Velthorst: 'Na de knieoperatie verheug ik me nu weer op een Survival Run''

Ik doe vrij fanatiek aan Survival Run. Dan ren je over hindernissen, door sloten, loopt stukken met een boomstam op je nek, hakt houtblokken. Ik zat in de Nederlandse competitie, maar ruim een jaar geleden liep ik mijn laatste wedstrijd. Ik ben wel blijven trainen, maar een stuk minder, want door de pijn in mijn knie kon ik het niet meer zo lang volhouden.

Kijkoperatie
Na verschillende onderzoeken, zoals een Echo en een MRI, bleek dat mijn voorste kruisband was gescheurd. Er was een kijkoperatie nodig om te beoordelen wat er precies mis was. Daarna vertelde chirurg Van der Vaart me dat er nog een operatie nodig zou zijn om de kruisband te reconstrueren. Ik heb een fietsenzaak, dus die operatie heb ik uitgesteld tot na het hoogseizoen. Ik zag er wel tegenop. Die knie hield me bezig, omdat sport belangrijk voor me is. Dan denk je toch "Als het maar goed gaat".

Achterhoekse mentaliteit
Maar ik ben goed ontvangen en begeleid in het SKB. Ik merkte dat de chirurg begreep hoe belangrijk sporten voor mij is. En ik vond de verpleegkundigen op de afdeling ook goed. Ze stellen je gerust. Ik kom hier uit de buurt en herken in het SKB de Achterhoekse mentaliteit. Het is er gemoedelijk.

Nu ben ik aan het revalideren. Twee keer per week ga ik naar de sportschool. En onlangs heb ik zelfs geskied, met een brace om. Ik heb geen last van mijn knie gehad. Dus dat is heel hoopgevend. Volgende week begin ik weer met hardlopen. En in september verwacht ik te starten met het nieuwe seizoen Survival Run.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer