Volg ons:

Er gaat wat veranderen in 2015........

Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis. 1. de kosten gemaakt door het ziekenhuis en 2. de rekening ten behoeve van het honorarium deel van de door u bezochte specialist. Dit alles gaat anders worden in verband met de invoering van de: Integrale bekostiging 2015.

Naast dat er inmiddels een aantal jaren al een plafond aan het budget van de ziekenhuizen zit volgt nu de integrale bekostiging. Naar de verzekeraar/patiënt zal door het ziekenhuis nog maar 1 rekening verstuurd worden waarin zowel de kosten van het ziekenhuis alswel de rekening van de specialist zijn samengebracht. De specialist zal of in loondienst van het ziekenhuis moeten treden of zich meer als een zelfstandig bedrijf opstellen en zijn honorarium met ziekenhuis moeten uit onderhandelen.

Dit alles is gepoogd in 2014 uit te werken en rond te krijgen. Het heeft veel onrust in de ziekenhuis wereld teweeg gebracht en de media heeft hierover ook veelvuldig bericht. Veel Nederlandse vrijgevestigde specialisten kozen voor het vrije ondernemerschap en zijn bezig gegaan om hun nieuwe medische bedrijven in te richten. Zo ook de chirurgen van winterswijk.

Vanaf 1 januari 2015 zal er een onafhankelijk chirurgenbedrijf van start gaan die de chirurgische zorg in het SKB voor zijn rekening zal nemen. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen beide partijen die de komende 5 jaar zullen gelden. Het bedrijf heet Chirurgen Achterhoek B.V. en voert vooralsnog de bekende werknaam chirurgenwinterswijk.nl.

Gaat u hier nu iets van merken?:
-In de praktijk zal er op het oog weinig voor u veranderen; de zelfde gezichten en de zelfde polikliniek etc. Maar in de details zal er in de loop van 2015 wel het een en ander gaan veranderen. Zo zal er een eigen logo naast dat van het SKB gevoerd gaan worden, komt er eigen briefpapier, de patiëntfolders zullen op de huidige situatie worden aangepast.Nieuwsoverzicht
Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer