Volg ons:

Algemeen Chirurg Jonk gaat met pensioen

Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg Dhr A. Jonk. Met het bereiken van het 65e levensjaar komt er een einde aan het actieve bestaan als chirurg binnen het Streekziekenhuis Koning Beatrix (SKB) te Winterswijk.

De heer Jonk was sinds 1988 verbonden aan het SKB als Algemeen Chirurg. In de periode heeft hij zich met verve ingezet voor diverse stafcommissies maar vooral de patiëntenzorg had zijn aandacht. Hier heeft hij zich tot een gewaardeerd en nu dus te missen steunpilaar voor deze en gene weten te manifesteren.

Als Algemeen Chirurg is hij zijn werk begonnen, bij zijn pensioen lag de nadruk met name op de Oncologische en Gastro-intestinale Chirurgie. De veranderingen door de tijd heen die de chirurg steeds verder deed specialiseren op een deelgebied van de Algemene Chirurgie heeft collega Jonk tot aan het einde toe als een verarming van het vak ervaren. Uiteraard begreep hij sommige motivaties van de eigen wetenschappelijke vereniging (NVvH), inspectie (IGZ), verzekeraars en patiëntenbelangenorganisaties om bepaalde zorg te centraliseren met als doel de zorg te verbeteren. Vaak echter was die verbetering niet zichtbaar of niet te onderbouwen met cijfers maar meer op emotie en aannames gebaseerd. Dit laatste is een bedreiging voor kaalslag in de prima zorg leverende kleinere ziekenhuizen maar wie het leven op deze wijze wel erg lastig gemaakt wordt.

Alhoewel het de voorkeur van collega Jonk had om bescheiden zijn carrière te besluiten maar omdat hij door de jaren heen een impact heeft gehad in het leven van velen kon dat niet zomaar passeren. Collega chirurg v Thiel organiseerde tezamen met het SKB een afscheid voor zowel patiënten als collega’s. Het werd een gepast afscheid met zoals het chirurgen betaamt een goede lach en een ingehouden traan.

Alhoewel het vertrek officieel pas per 1 april 2015 zal ingaan is al enige tijd een opvolger van collega Jonk in het SKB werkzaam. Gastro-intestinaal Chirurg Bas Inberg (zie foto boveaan) zal een belangrijk deel van de praktijk van collega Jonk gaan overnemen. De mammazorg (borstpathologie) zal door Kirsten Kuizenga overgenomen worden. De laatst genoemde zal per 1 april aan de slag gaan.

Alhoewel wij collega Jonk zijn gewaardeerde inzet zullen gaan missen wensen wij hem en zijn familie alle goeds voor de toekomst.Nieuwsoverzicht
Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer