Volg ons:

Topbehandeling van aandoeningen bloedvaten

Een aandoening aan uw bloedvaten kan variëren van slechte doorbloeding van een vinger tot de verwijding of vernauwing van uw lichaamslagader. Of uw aandoening voor ongemak zorgt of levensbedreigend is, u wilt natuurlijk in goede handen zijn. Daarom zijn de vaatchirurgen van het MST in Enschede aan onze vaatpoli verbonden. In Nederland horen zij tot de besten.

Snel geholpen
Als u bent doorverwezen door de huisarts naar de vaatpoli, neemt een verpleegkundig specialist contact met u op. Deze specialist brengt via een telefoongesprek uw ziektebeeld en relevante omstandigheden in kaart. Op basis daarvan maakt hij of zij een afspraak met de vaatchirurg en plant tegelijk het benodigde onderzoek. Diezelfde dag bespreken we met u de uitslag en het behandelplan.

Verbeteringen door registratie
Een van de redenen van ons succes is een grote database waarin we al jaren alle gegevens rond operaties invoeren. Bijvoorbeeld de aandoening, complicaties en de resultaten per chirurg. Over de bevindingen discussiëren we in het team. Zo ontstaan er nieuwe ideeën die zorgen voor betere resultaten.

Nieuwste technieken
We zijn specialisten op het gebied van endovasculaire aorta chirurgie. Dat is het repareren of schoonmaken van de buikslagader van binnenuit via een kleine incisie. We leiden chirurgen in andere ziekenhuizen hierin op en ondersteunen bij het implementeren van de laatste ontwikkelingen.

Als vaatchirurgen gebruiken we de nieuwste technieken, die we vaak zelf ontwikkelen. Bij patiënten die een grote operatie niet aankunnen, is het nu bijvoorbeeld toch mogelijk een buik aneurysma boven de nierslagaders te verhelpen. Dat kan door een speciale prothese, die in Schotland op maat wordt gemaakt.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer