Volg ons:

Onze darmkankerzorg verbetert continu

Een verdenking op darmkanker of de diagnose darmkanker heeft een grote impact op uw leven. Om u zo goed mogelijk terzijde te staan, verbeteren wij onze darmkankerzorg continu. Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de behandeling , maar ook voor de informatie die we u geven en de nazorg.

Behandelplan in één dag
Om u zo min mogelijk te belasten, zorgen we ervoor dat op één dag het onderzoek plaatsvindt, u de uitkomst hoort en we het behandelplan met u bespreken. Specialisten als de internist, de verpleegkundig specialist, de radiotherapeut en de chirurg werken daarbij nauw samen.

Na deze vaak vermoeiende dag kunt u ongeveer een week later worden geopereerd als het om de dikke darm gaat. Een operatie aan de endeldarm vraagt iets meer voorbereiding.

Persoonlijke contactpersoon
Voor, rond en na de behandeling komt er veel op u af. Een verpleegkundig specialist is uw persoonlijke contactpersoon. Met al uw vragen over de behandeling en alles wat daarbij komt kijken, kunt u bij de verpleegkundig specialisten terecht. Zij doen ook de dagvisites na de operatie en houden goed in de gaten hoe uw herstel verloopt. Ook als u uit het ziekenhuis bent ontslagen, kunt u met vragen altijd contact opnemen.

Kijkoperaties
Sinds ongeveer 5 jaar behandelen we de dikke darm, als het enigszins mogelijk is, met een kijkoperatie. Het voordeel is dat de incisies kleiner zijn, de darmen sneller op gang komen, er minder kans op infectie is en u sneller herstelt. Nadeel is dat een kijkoperatie vaak wat lastiger is uit te voeren voor de chirurg.

De kijkoperatie voor de endeldarm is nog niet mogelijk, maar wel in ontwikkeling.

Audit: Hoe doen we het?
Onze zorg willen we blijven verbeteren. Daarom nemen we deel aan een landelijk auditsysteem dat de kwaliteit van darmkankerzorg in Nederland bevordert. Met dit systeem kunnen we de resultaten van operaties vergelijken met die van collega’s uit andere ziekenhuizen. Zo houden we constant een vinger aan de pols. De uitkomsten bespreken we met elkaar en helpen ons bij het zo zorgvuldig mogelijk afwegen wat de juiste behandeling voor iemand is.

Predicaat Topzorg
Onze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Sinds 13 november 2012 mogen we als enige ziekenhuis in de Achterhoek het TopZorg predicaat voor darmkanker voeren. Meer informatie staat op de pagina van de poli oncologie.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer