Volg ons:

Borstkankerzorg: snel en toegewijd

Vermoedt u dat u borstkanker heeft, dan kunt u in het SKB rekenen op een team van ervaren en toegewijde borstkanker specialisten. Binnen 2 werkdagen kunt u bij ons terecht. We zorgen dat u snel uitsluitsel heeft en omringen u met de best mogelijke zorg.

Snel uitsluitsel
Binnen 2 werkdagen kunt u bij ons terecht. Tijdens dat bezoek doen we de noodzakelijke onderzoeken: mammografie en echografie. Direct daarna vertellen we u in een gesprek op onze poli wat de uitslag is. Als het nodig is kunnen we nog dezelfde dag vervolgonderzoek doen. Daarbij nemen we wat weefsel af voor nader onderzoek. De uitslag van het weefselonderzoek is 2 dagen later bekend.

Nader onderzoek
Mocht blijken dat de tumor kwaadaardig is, dan doen we meer onderzoek, zoals lymfklieronderzoek en een MRI-scan. Dit is om te beoordelen welke combinatie en volgorde van behandelingen in uw situatie het best is. Voor dit soort onderzoeken hebben we nagenoeg geen wachttijd en we plannen alles zoveel mogelijk op 1 dag.

Behandeling door borstkankerteam
De behandeling van borstkanker binnen ons ziekenhuis vindt plaats door een heel team. Ons borstkankerteam bestaat uit borstkankerchirurgen, internist-oncologen, radiologen, pathologen, plastisch chirurgen, verpleegkundig specialisten, mammacare-verpleegkundigen en collega's van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Tijdens de behandeling vinden vrijwel geen wisselingen van specialisten plaats, zodat u steeds een bekend gezicht ziet en de behandelaars goed geïnformeerd zijn.

Veel mogelijk
Hopelijk nu nog te vroeg om aan te denken, maar mocht u behandeld moeten worden voor borstkanker, dan is het goed te weten dat er bij ons veel mogelijk is. Bijvoorbeeld ‘neo-adjuvante’ therapie. Daarbij krijgt de patiënt eerst medicijnen om de tumor kleiner te maken en daarna vindt de operatie plaats. Bij een borstamputatie is het vaak mogelijk dat er een nieuwe borst gemaakt wordt, tijdens dezelfde narcose als de borstamputatie.

Lintje
Onze borstkankerzorg is onderscheiden met een lintje van de Borstkanker Vereniging Nederland. Meer informatie hierover staat op de pagina van de mammapoli.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer