Volg ons:

Alles in huis voor kijkoperaties

De chirurgen in het SKB hebben van oudsher veel ervaring met kijkoperaties. We waren één van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat kijkoperaties aan de galblaas uitvoerde. Tegenwoordig hoort ook bij een liesbreuk de kijkoperatie tot de mogelijkheden en zelfs ook bij darmkanker. We genieten landelijk bekendheid voor onze kijkoperaties aan gewrichten.

Mogelijk in elke operatiekamer
Een steeds groter deel van de operaties die we doen, zijn kijkoperaties. Al onze operatiekamers zijn dan ook uitgerust met schermen en speciale apparatuur. Zo kunnen we kijkoperaties in elke kamer uitvoeren en ontstaat er geen wachtlijst.

Kijkoperatie is meestal geen kijkoperatie
'Kijkoperatie' is eigenlijk een misleidende term, want alleen kijken wat er aan de hand is, komt bijna niet meer voor. De diagnose stellen we meestal vooraf, bijvoorbeeld door een scan. Dus een kijkoperatie is meestal een 'echte' operatie, waarbij we via één of meerdere kleine sneetjes met een cameraatje en apparatuur opereren in de holte van een gewricht of de buik.

Het voordeel van een kijkoperatie is dat u als patiënt sneller herstelt. De operatie duurt vaak wel iets langer en heeft een hogere moeilijkheidsgraad.

Gewrichten
Om de kijkoperaties goed uit te kunnen voeren, hebben we als chirurgen elk ons eigen specialisme. Zo hebben enkele chirurgen zich met veel interesse en betrokkenheid verdiept in de kijkoperaties aan gewrichten. Die worden het meest uitgevoerd bij sporters. We hebben inmiddels zo'n expertise opgebouwd dat veel mensen voor een second opinion worden doorverwezen naar Winterswijk.

Nieuws
> Patiëntenvereniging ‘De Hart&Vaatgroep’ reikte onlangs wederom het Va... lees meer
> Afgelopen donderdag 26 maart 2015 was daar dan de afscheidsreceptie van Algemeen Chirurg D... lees meer
> Tot 31/12/2014 ontvangt de verzekeraar (en u dus ook) nog 2 rekeningen van een ziekenhuis.... lees meer